top of page

UA BWB на Національному саміті волонтерських та гуманітарних ініціатив в Україні


Ukraine

Минулого тижня ми в UA Brokers Without Borders взяли участь у Національному саміті волонтерських та гуманітарних ініціатив у Трускавці, організованому ІСАР "Єднання". Захід був конфіденційним, всіх учасників попросили не поширювати жодної інформації про місце проведення заходу до його завершення, щоб уникнути можливих обстрілів з боку російської армії.


Саміт сам по собі був святкуванням феномену українського волонтерства, адже він зібрав місцевих лідерів з усієї України, щоб поділитися історіями, досвідом та уроками, отриманими за перші 4 місяці війни.


У заході взяли участь найрізноманітніші організації:

  • гуманітарні хаби

  • центри для внутрішньо переміщених осіб

  • центри психологічної підтримки та реабілітації

  • органи державної влади

  • донори з національних та міжнародних організацій

  • ветеранські організації



Налагоджуємо партнерські зв'язки


Хоча було дуже надихаюче бачити, як суспільство мобілізувалося для надання відповіді на катастрофічні наслідки російської терористичної війни в Україні, в той же час було цілком очевидно, що поки війна триває, масштаби гуманітарної катастрофи будуть тільки збільшуватися, і тому ми повинні масштабуватися і ставати розумнішими і більш оснащеними в тому, що ми робимо.


Форум також підкреслив необхідність для організацій налагоджувати партнерські зв'язки, обмінюватися ноу-хау та працювати над розбудовою потенціалу, щоб забезпечити можливість працювати в довгостроковій перспективі. Наша засновниця Світлана Музиченко взяла участь у дискусії про залучення іноземної спільноти до гуманітарного сектору в Україні та про те, як бути агентом змін.


bottom of page