top of page

Новий проєкт, спрямований на потреби пологових будинків та перинатальних центрів в Україні


Medications

Сьогодні ми в UA Brokers Without Borders запускаємо новий проєкт, спрямований на потреби пологових будинків та перинатальних центрів в Україні. Внаслідок військових дій Росії в Україні збільшилася кількість ускладнених та передчасних пологів, а лікарі змушені надавати медичну допомогу жінкам та новонародженим у вкрай обмежених умовах, стикаючись з гострою нестачею спеціалізованих медикаментів.



У чому проблема?


Серед інших викликів - зростання медичних проблем, спричинених незадовільними санітарними умовами в місцях, де перебувають діти та де вони отримують медичну допомогу. Ліки, які лікують ці небезпечні для життя стани, все ще можна купити в Україні. До війни їх або надавали лікарні, або люди купували за власний кошт. Однак під час війни фізичні особи втратили свої доходи, а уряд відчуває гостру нестачу бюджетних коштів. Це призводить до того, що ця частина населення залишається без належної медичної допомоги. Яке рішення?



Закупили дефіцитні ліки


Ми зібрали потреби 32 дитячих лікарень, відібрали найнеобхідніші дефіцитні ліки, які ще можна купити в Україні, та домовилися з дистриб'юторами про найкращі ціни. Якщо нам вдасться зібрати достатню кількість пожертв, ми зможемо майже одразу розпочати доставку цих ліків до лікарень.



Приклади:


Куросурф - препарат для лікування передчасно народжених дітей, щоб вони могли нормально дихати; на місяць потрібно 530 упаковок цього препарату, одна упаковка коштує $500/шт. Амфоліп - лікування інфекційних ускладнень (грибкових інфекцій); на місяць потрібно 1100 упаковок цього препарату, одна упаковка коштує $85/шт.


Благодійний внесок можна зробити за посиланням: https://donorbox.org/medications-for-maternity-hospitals-and-perinatal-centers

bottom of page