top of page

Поставки критично важливих антибіотиків до українських лікарень



Ми раді повідомити про результати наших спільних зусиль з Americares - перші поставки дороговартісних антибіотиків, 💊 Тайгециклін та Піперацилін/тазобактам, надійшли до лікарень Києва, Львова, Дніпра, Запоріжжя та Вінниці.


З початку повномасштабної війни в Україні посилилась проблема антимікробної резистентності через збільшення кількості поранених. Деякі постраждалі та військові мають інфекційні ускладнення, спричинені збудниками, які нечутливі до більшості антибіотиків в понад 75%, а в деяких випадках – до 100%. В таких випадках використовуються антибактеріальні препарати групи “резерву”, до яких належить Тайгециклін. В свою чергу Піперацилін/тазобактам, антибіотик “спостереження” призначають для лікування полімікробних інфекцій у тому числі при підозрі на грампозитивні та грамнегативні аеробні та/або анаеробні мікроорганізми.


Ми б хотіли зазначити, що антибіотики групи резерву повинні застосовуватися виключно для подолання збудників, які є стійкими до багатьох інших препаратів. Це і є ті препарати, призначені на крайній випадок порятунку життя і здоров’я, коли ніщо інше на інфекцію вже не діє. Використання їх поза межами закладу охорони здоров’я неприпустимо!




bottom of page